Converses Hamaca 2021: Elena Duque

Dec. 14, 2021

14 desembre
Universidad de Barcelona. Facultad de Bellas Artes


Hamaca presenta una de les seves Conversas 2021 a la universitat. En aquesta ocasió convidem a Elena Duque a compartir la seva trajectòria en relació al vídeo experimental.

La hispanoveneçolana Elena Duque és programadora, crítica i cineasta. Com a cineasta el seu treball gira entorn de l'animació i el collage, incorporant formats i maneres de fer analògics en pel·lícules que revisen temes com la identitat i el sentit de pertinença a través d'exercicis plàstics entorn de llocs, objectes i textures. Fins avui ha realitzat diversos curtmetratges d'animació i experimentals, entre ells Cómo hacer un fanzine (2010), exhibit en el CA2M de Madrid, De cara a la galeria (2014), estrenat en Curta 8 (Curitiba, el Brasil), La mar salada (2014), seleccionat en els festivals Transient Visions (Nova York), Moving (Kyoto) i el Florida Experimental Film Festival, Pla i Cancel·la (2017), projectat en els festivals de Verín i el D'A de Barcelona, i en l'exposició Cibermujeres en la Neomudéjar, Madrid i Valdediós (2019), part de la Sección Oficial del Festival Punto de Vista de Pamplona, i de festivals com el London Animation Film Festival, Els Inattendus (Lió), Experiments in Cinema (Albuquerque, els EUA), Festival des cinémas Différents de París, el Festival d'Hamburg, Cinespaña Tolosa i L'Alternativa, entre altres. També és autora de treballs per encàrrec com a capçaleres de festivals i videoclips. Al febrer de 2020 el seu treball es va presentar en una sessió monogràfica "Elena Duque. Who I am and Why I Make Films" en el Echo Park Film Center en Los Angeles, els EE.UU. En l'actualitat programa i dirigeix el departament editorial de (S8) Mostra de Cinema Periférico a la Corunya, i del Festival de Cinema Europeu de Sevilla.

Converses Hamaca presenta dues vegades a l'any el treball d'un realitzador/a en catàleg a estudiants d'art i al públic en general. Aquest programa es realitza en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i està obert a altres centres educatius.

Col·laboren: