Converses Hamaca 2022: Laboratorio reversible

Nov. 16, 2022

16 novembre
Universidad de Barcelona. Facultad de Bellas ArtesHamaca presenta una de les seves Conversas 2022 a la universitat. En aquesta ocasió convidem a Laboratorio Reversible a compartir la seva trajectòria en relació al vídeo experimental.

Laboratorio Reversible és un col·lectiu intermitent amb seu a Barcelona, orientat a la creació, experimentació, pensament, difusió i conservació de la pel·lícula analògica. Un lloc de trobada i treball que té com a objectiu generar una comunitat i fomentar possibles sinergies entre els membres del grup, així com entre els no-membres que comparteixen els mateixos interessos. Un dels principals objectius d'interès és el cinema entès com un ofici, lligat al caràcter de treball manual, així com a la dimensió material del seu procés de producció.

Laboratorio Reversible neix l'any 2016 del desig d'aprendre les pràctiques del cinema analògic i reforçar el seu vincle amb la comunitat veïnal del barri del Poble Sec de Barcelona. Filmar, revelar, projectar, telecinar, recuperar i reactivar l'arxiu analògic. L'associació, articulada com una comunitat de creació i experimentació, ha defensat l'autosuficiència com a estratègia dins la seva activitat i ha abraçat l'error com a part del procés d'aprenentatge. Entre els seus treballs col·lectius, destaquen Vecines, un projecte de co-creació que retrata un barri en transformació, i Memorias Reversibles, un arxiu que restaura, documenta, visibilitza i recupera el cinema amateur i domèstic en Super 8.

Converses Hamaca presenta dues vegades a l'any el treball d'un realitzador/a en catàleg a estudiants d'art i al públic en general. Aquest programa es realitza en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i està obert a altres centres educatius.

Recoltzen: