Converses Hamaca 2023: Camille Orny

Dec. 14, 2023

14 desembre
Universidad de Barcelona. Facultad de Bellas Artes


Hamaca presenta una de les seves Conversas 2023 a la universitat. En aquesta ocasió convidem a Camille Orny a compartir la seva trajectòria en relació al vídeo experimental.

Camille Orny (Orléans, França, 1985) es forma inicialment com a enginyera agrònoma. Abans de reorientar el seu afany especulatiu cap a les humanitats i arts visuals, durant uns anys es dedica al "image processing satel·litari", un sector molt concret aplicat a la gestió de recursos naturals (INRA, Bordeaux). Posteriorment, es gradua en Belles arts per la Universitat de Barcelona i en Literatura Comparada per la Pompeu Fabra (2015 i 2017).

Des d'aquest gir, elabora artefactes audiovisuals situats amb ambigüitat entre la realitat i la ficció, així que entre els diferents gèneres audiovisuals. L'objectiu consisteix a pertorbar la recepció, tant apàtica com bulímica, dels artefactes audiovisuals genèrics difosos en els socials. Ha realitzat mini films i sèries que exageren unes certes realitats col·lectives espantoses (gig economy i sharing imposat a ARTENGO2000, liquiditat de l'office space i hot desking en Resort Desk, el streaming del gaming en la Pose del gamer, el PORTA MALA SORT i Big Data en Emerald Fantasy Undisclosed) mitjançant clixés narratius del mainstream (deus ex-maquina, serialitat, macguffin, anti-herois, etc.) que succeeixen en escenaris quotidians (els pisos compartits en els quals ha viscut i l'espai públic barceloní). La diègesis, a vegades per elecció i a vegades per desgràcia, delata la realitat (precària i apassionada) de la seva extradiegètica producció, entrellaçant totes dues en un cicle de retroalimentació sense fi.

Converses Hamaca presenta dues vegades a l'any el treball d'un realitzador/a en catàleg a estudiants d'art i al públic en general. Aquest programa es realitza en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i està obert a altres centres educatius.