Converses Hamaca 2023: Mutació identitaria com a resistència

May 16, 2023

16 mayo
Universidad de Barcelona. Facultad de Bellas Artes


Hamaca presenta una de les seves Conversas 2023 a la universitat. En aquesta ocasió convidem a Quimera rosa a compartir la seva trajectòria en relació al vídeo experimental.

Quimera Rosa és un laboratori d'experimentació i recerca sobre identitats, cossos i tecnociències, creat a Barcelona en 2008 i nòmada des de 2014. Des d'una perspectiva transfeminista i postidentitària busquen experimentar amb identitats híbrides i flexibles que puguin desdibuixar les fronteres dels binomis del pensament occidental modern –natural/artificial, normal/anormal, home/dona, hetero/homo, humà/animal, animal/planta, art/política, realitat/ficció etc.

Quimera Rosa fa del cos una plataforma d'intervenció pública, amb la finalitat de generar ruptures a la frontera entre el públic i el privat. Particularment interessades per l'articulació entre art, ciència i tecnologia, així com les seves funcions en la producció de subjectivitat, la seva feina es centra en el desenvolupament de performances i projectes transdisciplinars, en l'elaboració de dispositius que funcionen amb l'activitat corporal i experimentacions de bio-hacking. Complementen aquesta activitat artística donant nombrosos workshops, escrivint i fent un treball curatorial i de producció basat sobre l'alimentació i constitució de xarxes. Trans*Plant és un dels seus principals projectes, en el qual utilitzar sistemes vius i es basa en l'acte-experimentació: un procés que implica una transició "humà > planta" en diversos formats. La major part del seu treball es fa de manera col·laborativa i, sempre, lliure de patents i codis privatius. Han presentat els seus treballs en carrers, museus, centres d'art contemporanis, galeries, universitats, sales de concert, escoles d'art, discoteques, okupes, festivals i teatres.

Converses Hamaca presenta dues vegades a l'any el treball d'un realitzador/a en catàleg a estudiants d'art i al públic en general. Aquest programa es realitza en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i està obert a altres centres educatius.