Especulacions per a llançar al món imatges radicalment presents

Oct. 19, 2022

Un taller amb Diana Toucedo
19 i 21 de octubre de 18:00 a 21:00 h
 


En aquesta trobada, la cineasta i muntadora Diana Toucedo compartirà, reflexionarà i analitzarà, a través de la seva obra i els seus referents, metodologies de treball i exploracions possibles per a especular sobre les maneres de creació cinematogràfica. A través del muntatge, la relació de les imatges, l'experiència sònica i el sensorial buscarà trobar amb els assistents possibles diàlegs i fabulacions per a comprendre el poder, la rellevància i transcendència de les narratives audiovisuals actuals. Entre el real i la ficció, els gèneres híbrids i la recerca, noves geografies fílmiques i mirades s'entreteixeixen en un temps que necessita amb urgència la radical presència dels artistes, cineastes i altres éssers confabuladores per a imaginar i imaginar-nos. En l'última part del taller s'obrirà un espai per a compartir projectes dels assistents i conversar conjuntament sobre els processos creatius i les seves possibles formes.

A qui va dirigit:
A qualsevol persona interessada en la creació o reflexió cinematogràfica i altres artistes que usin el mitjà audiovisual com a eina d'expressió i relació amb el món.

Què fa falta portar de casa:
Si vols compartir un projecte, et demanem que puguis portar allò que sigui més rellevant o significatiu per a comunicar el teu procés i les teves cerques. Si vols mostrar algun fragment, et demanem que no superi els 5 minuts.

Duració: 6 hores
Data i horari: 19 i 21 de octubre de 18:00 a 21:00 h
Preu: 20€ públic general / 10€ Amigues Hamaca opció 2
Lloc: Hangar (sala Ricson). C/ Emilia Coranty 8-16, Barcelona.

 

INSCRIPCIONS
Aquest taller pertany a l'Itinerari 1 «LA TÈCNICA ÉS LA TÈCNICA I SENSE TÈCNICA NO HI HA TÈCNICA...» del programa  #HamacaAprèn > AmbArtistes2022. Pots accedir a dos tipus d'inscripció:
→ Inscripció al taller (només reservaràs plaça per al taller Especulacions per a llançar al món imatges radicalment presents)
→ Inscripció a l'itinerari complet (3 tallers)

 

Diana Toucedo, cineasta i muntadora, se situa en la intersecció entre el cinema i la recerca. El seu treball ha estat seleccionat en festivals de cinema com Berlinale, Festival Internacional de Cine de San Sebastián, Visions du reél, Festival Internacional de Cine de Nara, Festival Internacional de Cine de Sao Paulo, FIDBA, Pesaro o DocLisboa, entre altres. Diana ha editat més de 25 llargmetratges fins avui, que han estat estrenats i premiats en IDFA, Rotterdam, Semaine de la Critique de Cannes, Moscow International FF, etc. També ha treballat editant sèries per a Netflix, HBO i Movistar. Actualment Diana compagina la seva professió amb la docència en la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i és core-teacher al Master of Film de la Netherlands Film Academy. Cursa a més un doctorat en Comunicació basat en la pràctica, explorant com les imatges en moviment aborden les identitats, les memòries, les cristal·litzacions històriques i les tensions socials.