De putas. Un ensayo sobre la masculinidad | Dimarts de vídeo al Santa Mònica

April 19, 2022

Projecció de la peça de Núria Güell, comentada per Conxa Borrell
19 d'abril | 18:30 h


De putas. Un ensayo sobre la masculinidad és una peça vídeo-assaig que registra trobades en les quals Núria Güell va decidir contractar els serveis de diverses prostitutes perquè li comptessin, a través de la seva experiència i coneixement, quina idea tenien sobre la masculinitat. El treball de Núria, conscient que sovint l'art s'utilitza com a suport simbòlic i emocional de tota mena de poder, intenta no donar respostes ni veritats, no concloure tesis, sinó mostrar els conflictes i les contradiccions que es donen entre diferents realitats. La seva pràctica no és l'expressió d'una contemplació ni el desplegament virtuós d'una tècnica, sinó una pràctica de confrontació, de qüestionament d'evidències i convencions morals.

La projecció d'aquest vídeo vindrà acompanyada d'un comentari de Conxa Borrell, qui és prostituta, educadora sexual, sindicalista i militant pels drets de les treballadores sexuals espanyola, presidenta de l'ONG APROSEX i secretària general del Sindicat OTRAS. Conxa aprofitarà l'ocasió per a presentar el treball que actualment s'està desenvolupant des de les iniciatives de les quals forma part i l'estat en el qual en la nostra escena política es troba el debat per la legalització del treball sexual.

Lloc: Arts Santa Mònica, Espai Bar
Data i hora: 19 d'abril, 18:30 h
Preu gratuït, entrada lliure fins a completar aforament

Aquesta sessió forma part del programa anual Dimarts de vídeo en el Centre Santa Mònica, on cada mes té lloc una projecció de l'arxiu Hamaca.