1000 a Miró

Benet Rossell
Reproduïr la vista prèvia

Posició no accssible en el mode de vista prèvia



Benet Rossell es mou entre la creació literària, la performance, el treball en vídeo i la creació de la seva iconografia pictòrica. 1000 a Miró és un vídeo que ens presenta el llenguatge gràfic de Rossell, una combinació de petits elements pictòrics que generen un sistema de representació i anàlisi. Les figures de Benet Rossell s'assimilen a les de Joan Miró, pintor crucial en la història de l'art català i, també, personatge pont entre les primeres avantguardes i els artistes, com el mateix Benet Rossell, que treballaven clandestinament durant els anys 60.

1000 a Miró és un vídeo però podria considerar-se com una pintura en moviment, o també com un espai bidimensional on passaran diferents obres enfront dels nostres ulls. Utilitzant la tecnologia avançada del moment, Benet Rossell “pinta” amb píxels directament en la pantalla. Els traços es converteixen en personatges per a retre homenatge a Miró. La imaginació que desperta Miró continua activa mitjançant el treball de Rossell i les seves animacions.

Algunes imatges fixes s'entrellacen amb altres en moviment. Diferents dibuixos i pintures s'entremesclen i els traços cobren vida enfront de l'espectador. Dels colors bàsics de Miró passem als colors elèctrics que permet el treball electrònic, ens acostem amb la mirada als detalls i la música (una suite de Jaume Aiats que es mou entre les referències tribals i l'experimentació acústica) ens porta a un món on l'abstracte presa sentit.

Si en vídeos com a Mandorla Irlis podem veure el vessant escultòric de Rossell, en Tirant el Món la part més performativa, apareix en 1000 a Miró el vessant més pictòric de la polifacètica creació artística de Benet Rossell.

Fitxa Tècnica

  • Títol: 1000 a Miró
  • Direcció: Benet Rossell
  • Producció: Oframe Store. 1993.
  • Durada: 00:17:00
  • Formats: Betacam Digital - DVD
  • Sistemes de TV: PAL
  • Llicència: Copyright