Hamacaonline

Catàleg

Notícies

Raúl Bajo Ibañez


Raúl Bajo Ibáñez (Madrid, 1970). Llicenciat en Belles arts per la Universitat Complutense de Madrid. En l'actualitat resideix i treballa a Madrid on compagina la creació audiovisual amb la docència en la branca de Disseny Gràfic.

Selecció de Presentacions, Mostres, Trobades i Festivals Audiovisuals Nacionals i Internacionals:

IX Festival de vídeo musical de Vitoria, Palacio de Villasuso, Vitoria. Muestra de Artes Audiovisuales, Instituto de la Juventud, Museo Español de Arte Contemporáneo de Madrid. " En Construció, Panorama del Vídeo de Creació als Anys Noranta ". Centre d´Art Santa Mònica, Barcelona. Festival de Vídeo Cinema Jove, Institut Valenciá de la Joventut, Valencia. "Videodegradables", Muestra de vídeo, Sala Rekalde, Bilbao.I Certámen Unicaja de Vídeo "Eurovídeo 97", Aula de Cultura de Unicaja, Málaga. Itinerancia de la Muestra de Artes Audiovisuales en: Argentina, Paraguay; Chile, Perú, Cuba, Bolivia, Colombia, Costa Rica, República Dominicana. Encuentros de Vídeo, Facultad de Bellas Artes, Salamanca. Galería Artenet, Feria de arte Estampa 98, Madrid. Presentación Peninsulares, Galería Ideaarte, Madrid. Espacio de Videocreación. Feria Arte+Sur 1999, Granada. Luces intermitentes. Situaciones. Facultad de Bellas Artes de Cuenca, 1999. Festival Internacional de Creación Audiovisual de Navarra 2002, Planetario de Pamplona. Mínima 2003 vídeocurt, Teatre del Raval, Gandia. 25th Festival International Cinéma Méditerranéen Montpellier, 2003, Montpellier. “Los ojos cercanos Cartografías, relatos y ficciones en torno a las imágenes como documento”, La Casa Encendida, Madrid. 1º Finalista en Minima 2004, Teatre del Raval, Gandia. Viper 2004, Basel, Suiza.  26º Festival Internacional Cinéma Méditerranéen Montpellier, Francia, 2004  Invideo, Spazio Oberdan, Milano, Italia, 2004. Visual 04,Casa de la Cultura Carmen Conde, Majadahonda, Madrid,2004. 9º Certamen Nacional de Creación Audiovisual de Cabra, Córdoba, 2004. Videoformes 2005, Clermont-Ferrand. Zemos 98, novena edición, Sevilla, 2007.

 

Statement

Acció destinada al fracàs la de traçar un mapa convincent d'una construcció esgotada per la rutina de la seva contemplació. No obstant això, igualment persistent la necessitat de fitar els territoris d'aquesta intempèrie. Ambigua estratègia la d'intentar explorar, fugaçment, aquesta superfície desconeguda, aquest no lloc que és la nostra pròpia experiència. Més ambigua encara la recurrència a precàries pròtesis de la visió per registrar aquesta petjada. Estrany procés de dissecció visual enfrontar-se a l'escenografia capritxosa de l'ull elèctric, aquesta mirada aliena.

Obres