Hamacaonline

Catàleg

Notícies

Bárbara Sánchez Barroso


Bàrbara Sánchez Barroso (Lleida, 1987) és llicenciada en Belles arts (2012) i Comunicació Audiovisual (2011), i Màster en Teoria de la Literatura Comparada, per la Universitat de Barcelona. Ha impartit classes de comunicació i educació a la Universitat de Barcelona i en la Univerzita Karlova, a Praga. Forma part del col·lectiu Nenazas, amb el qual edita fanzines i realitza performances. Entre altres premis ha estat seleccionada per formar part de la videoteca del Museo Reina Sofia.

Recentment ha presentat el seu treball en exposicions col·lectives a Madrid, Tunísia i Quito. També ha fet residències en l'últim any en Addaya (Mallorca) i Tunísia (gràcies a JISER). Ha guanyat beques de la Sala d'Art Jove i la Fundación Guasch Coranty i ha exposat el seu treball de forma individual en La Capella en el marc de BCN Producció 2016 i en el Espai 13 de la Fundació Miró de Barcelona, comissariada per Alexandra Laudo.

En l'actualitat cursa estudis de postgrau a l'escola HISK en Gent, Bèlgica, amb el suport d'una beca de la Fundació Han Nefkens.

Obres

Statement

Flâneuse [flanne-euhze], substantiu, del francès. Forma femenina de flâneur [flanne-euhr], un gandul, un observador descurat, generalment es troba a les ciutats.

El meu treball artístic pren un enfocament interdisciplinari, usant la performance, la instal·lació i actualment centrat en el vídeo. A través d'ells cobreixo temes com els feminismes, les relacions personals i tot el susceptible de romandre en la perifèria.

M'interessa la dimensió política del personal, el vulnerable i el poder de la narrativa, qualsevol que sigui la seva forma; és per això que no entenc la pràctica de l'art sense l'escriptura, el cinema i la poesia.