Hamacaonline

Catàleg

Notícies

Fernando Ruiz Vergara


Fernando Ruiz Vergara neix a Sevilla el 1942. La pintura, l'escultura i la ceràmica són les primeres singladures, participant així en diverses exposicions individuals i col·lectives a Barcelona, Brussel·les, Lisboa, Sevilla i Huelva.

Organitza diversos cicles cinematogràfics, al nord i sud de Portugal, per a espanyols, en els anys 1974-1975, mentre funciona la censura a Espanya.

El 1975 co-funda la llibreria Iberlibro a Lisboa i el CentrO d'Intervençao Cultural (C.I.C). En el si d'aquest grup, dirigeix el Cinema Stadium de Alges Dafundo i organitza la 1º Mostra Internacional de Cinema d'Intervençao un any després a Estoril. També Co-Funda a Sevilla l'Equip de Cinema Andalús E.C.A, Cooperativa de Producció.

 

El 1980 dirigeix i produeix el polèmic documental "Rocío", que obté el primer premi del 1r Festival de Sevilla. Aquest documental va ser censurat a tot el territori nacional i encara avui l'emissió d'un fragment d'aquest documental en el nostre territori.

 

A finals dels 80 dirigeix un documental sobre la vida del músic portuguès Fernando Lopes Graça, així com guionitza altres projectes per a Televisió: "Us ventos", "A llum occidental", "Igrejas Ad Laetere. As seitas" per una productora privada.

 

Obres