Hamacaonline

Catàleg

Notícies

Florencia Aliberti


Buenos Aires (1986). Va estudiar cine i filosofia i actualment treballa com a muntadora i realitzadora. El seu treball es mou entre el cine/vídeo experimental i el documental. El seu interés per a la apropiació i el muntatge l’ha portat a investigar la tècnica del found footage com a possibilitat de generar desplaçaments en el significat de les imatges, obrint les seves possibilitats de reinterpretació i operant desviaments que ofereixin alternatives de lectura sobre aquelles que venen donades. Treball amb diferents formats, tant analògic com digital, reciclant imatges de diferents fonts.

Les seves últimes peces s’han centrat en les noves formes d’autorrepresentació i exhibició d’allò privat a internet. En aquesta línia, el seu treball (auto)exposicions (sèrie de 7 curts documentals d’apropiació ) utilitza vídeos domèstics d’usuaris a la xarxa per reflexionar sobre l’exposició d’allò íntim en l’espai virtual. Un gest que, a pesar de semblar l’expressió d’una subjectivitat aïllada, es revela com a part d’un sistema –més o menys espontani- de rèpliques i contrarèpliques que donen compte de les particulars dinàmiques que es generen al voltant de la pantalla.

Els seus treballs, situats entre l’espai de projecció i l’expositiu, s’han projectat en varis festivals o exposicions, entre ells: IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam, 2015), MARFICI 2015 (Festival de Cine Independiente de Mar del Plata), Xcèntric Cinema 2015, Pantalla CCCB 2015, Genealogies feministes de l’art espanyol 2013 (Museo de Arte Contemporáneo de León), Cicle de videoart i cine experimental (Museo de Arte Moderno de Buenos Aires), Biennal d’art en moviment– premi jurat (Buenos Aires, 2013), BAFICI 2013 i 2012 (Festival de Cine Independiente de Buenos Aires), Flux Festival - Festival de Vídeo d’ Autor (Barcelona 2012), Flex 2013 (Florida Experimental Film and Video Festival), Festival Loop (Barcelona, 2012).

Obres