Hamacaonline

Catàleg

Notícies

Julián Álvarez


León 1950. Resideix a Barcelona des de 1975. Titulat en Direcció i Producció Cinematogràfica (London Film Academy, 1974). Estudis de Cinematografia (Escola d´Estudis Artistics. l'Hospitalet de Llobregat, 1975-77), i de video/tv (Escola Superior d'Art Dramàtic, CIPLA. Barcelona, 1978-80).

Organitza i imparteix seminaris, tallers i conferències sobre cinema, video, fotografia, tv, i publicitat en centres acadèmics i culturals (1976-82). Promotor i organitzador (1983-1986) de la “Mostra de Videos Realitzats a Barcelona entorn de l'Art, la Música, i la Realitat” (posteriorment “Mostra de Videocreació de Catalunya”). Organitzador/curator, entre unes altres, de la Mostra de Videos Brasilers” (1985) i “Mostra de Videos Italians” (1986). Organitza i dirigeix el “Primer Concurs Mundial de Càmera-a-mà” i la mostra “Del cinema-ull al video-jo” (LaCaixa, 1987). Estrena en el Mercat dels Flors de Barcelona l'espectacle escènic i multimèdia “El Ring” (1988). Presenta “Boxiana” en la Galeria d'Art “La Pedrera” (Barcelona, 1988), exposició entorn de la boxa que inclou videos, instal·lacions, i pintures. Presenta a la sala de festes Apol·lo (Barcelona, 1990) “Macedònia de fruites Cirsa”, que agrupa “Operació fimosis” (performance), i “Macedònia de Fruites Cirsa” (concert amb so de màquines tragaperras). Desenvolupa i patenta el dispositiu tècnic FishCam (sistema autònom d'enregistrament).

Com a realitzador freelance ha realitzat encàrrecs de caràcter institucional, industrial, educatiu i publicitari (1981-1995).Com a autor-productor independent la seva trajectòria arrenca en 1978 amb “Bellvitge, Bellvitge”. Des de llavors ha realitzat més de 50 produccions monocanal en video i cinema (16 i 35mm). Ha participat en la majoria de certàmens i mostres de video nacionals i internacionals, havent estat premiat en una trentena d'ocasions i seleccionat en els més importants certàmens. Forma part de la primera generació espanyola de creadors de video.

Com a articulista, ha col·laborat en “Triomf”, “Casablanca”, “Quaderns de Pedagogia”, “Ozó”, “*Video-Cinema20”, “La Fotografia”, “El llapis”, etc. En l'actualitat, i des de 1981, és director de l'Escola de Video-Cinema-Tv, 3D & Multimèdia del IDEP (Barcelona), activitat que simultaneja amb la d'Autor-productor independent d'obra pròpia en video, cinema, i suports interactius (Net-Art, Cd-rom, DVD).

e-mail: julian50@telefonica.net

http://www.juliansite.com

Obres

Statement

Iconoclasta per defecte i fronterer (al marge) per pròpia voluntat. No forma part de cap col·lectiu, tendència, estil o moviment establert. El seu compromís es concreta i formula a través de la seva obra, en la qual barreja gèneres i llenguatges amb voluntat de desdibuixar fronteres, contaminar identitats d'un i un altre costat i, sobretot, qüestionar certituds.