Hamacaonline

Catàleg

Notícies

Xavier Villaverde


L'any 84 dirigeix "Verí Pur", una història de terror en la que utilitza àmpliament les possibilitats de la postproducció electrònica. Del vídeo rep diversos premis nacionals i internacionals, és seleccionat per a múltiples festivals i mostres europeus (el Fòrum del Festival de Cinema de Berlín, entre d'altres) i és emès en diverses televisions d'Europa.

Posteriorment dirigeix "Viuda Gómez" que aconsegueix també diversos premis i també és seleccionada per festivals i cadenes de televisió europees.

El 1985 forma Xavier Villaverde Associats juntament amb Pancho Casal, dedicant-se a la producció d'espots publicitaris, activitat que combinen amb la producció de treballs per a TV i videoclips. Entre aquests últims, dirigeix el 1986 "Golpe de látigo", participació espanyola en el programa internacional "TIME CODE". "Golpe de látigo" obté el primer premi de curtmetratges al 16è Festival Internacional de Mont-real i és exhibit per diverses cadenes de TV europees i americanes.

Entre els videoclips que realitza a partir de 1987 destaquen "Galícia Canibal" per os Resentidos, "Entre tu y yo" per al Norte i "La Mare" per a Víctor Manuel.

CONTINENTAL va ser el seu primer llargmetratge, en el qual va dirigir a background:white lang=ES-TRAD>Marisa Paredes, Eusebio Poncela, Feodor Atkine, Jorge Sanz, Alberto Alonso, Cristina Marcos i Fernando GuillenCA lang=ES-TRAD> mso-ansi-language:CA>entre d'altres, i pel qual va ser candidat al Goya al Millor Director Novell.

 

La seva segona pel·lícula és "FINISTERRE", protagonitzada perCalibri;mso-bidi-theme-font:minor-latin;color:black;background:white> Nancho Novo, Elena Anaya, Enrique Alcides y Geraldine ChaplinCA>. Amb ella participa en la Secció Oficial del Festival Internacional de Cinema de Valladolid i obté premis com els de Millor Pel·lícula al Festival Primptemps Du Film de Bordeus, Millor Fotografia al Festival de Avança, tercer premi com a Millor Pel·lícula al Festival de Brussel·les, premi a la Millor Pel·lícula Festival Dijon (França), així com quatre premis de l'Acadèmia de l'Audiovisual Gallego.

"TRETZE CAMPANADES", protagonitzada per Juan Diego Botto, Luis Tosar, Marta Etura, Elvira Mínguez, Rosa Álvarez i Laura Mañá, és el seu tercer llargmetratge com a director. Participa a la Secció Oficial del Festival de Sitges, Secció Oficial del Festival Fantasporto (Porto, Portugal), Festival de Cinema Espanyol de Nantes, Festival de Valladolid, Screenings de Lanzarote, i és candidata a un Premi Goya.

 

Obres