Oct. 19, 2021 Barcelona.
Combinant tècniques creatives generades amb modelatge 3D, enfocades a animació i edició de vídeo, en aquest taller ens introduirem al programa de codi obert Blender, amb l'objectiu que l*s alumn*s adquireixin les bases per a desenvolupar la seva pròpia escena tridimensional animada.
Veurem diferents mètodes amb els quals generar moviment en les nostres escenes, explorant les eines que ofereix el programari per a conèixer els fonaments bàsics de les seves opcions, com la seva timeline i la manipulació de keyframes juntament amb armatures i shape keys amb les quals deformar les nostres geometries. Continuarem endinsant-nos en maneres d'organitzar fotogrames dins del Dope Sheet i del Graph Editor, així com en la pròpia animació de la càmera 3D, revisant totes les possibilitats quant a lents que es poden assignar. Per a preparar el render final, configurarem els nostres entorns/objectes treballant amb sets d'il·luminació i materials des dels quals controlar la seva textura i color, configurant la imatge final a partir dels diferents motors de renderitzat del programa.
Blocs:
Dirigit a: El taller està enfocat a qualsevol persona interessada en tècniques 3D d'animació, art digital, dissenyo gràfic i il·lustració. També per a artist*s, dissenyador*s i il·lustrador*s que busquin noves eines per al seu procés creatiu.
Necessitats tècniques: És un taller amb un nivell d'iniciació, per la qual cosa no es requereixen coneixements previs de modelatge 3D. A nivell tècnic, és recomanable que els equips comptin amb versions de Windows 10, macOS 10.12 Sierra/superior o Linux.
Durada: 8 horas
Dates: dimarts i dijous 19, 21, 26 i 28 d'octubre 2021
Horari: 18:30 h - 20:30 h
Preu: 20€ públic general / 10€ Amigues Hamaca
Lloc: Hangar
Desirée Quevedo Nieto (1990, Barcelona) desenvolupa la seva pràctica dins del disseny 3D combinat amb tècniques de fabricació digital. En 2015 es va graduar en Belles arts i, en 2017, va acabar el màster “Arts Visuals i Multimèdia” (UPV), especialitzant-se en modelatge i impressió 3D. Treballa amb múltiples plataformes i mitjans visuals dissenyant entorns virtuals CGI, on experimenta a nivell especulatiu amb narratives que exploren les relacions i interferències dins dels esteticismes tecnològics contemporanis, com a lloc de preguntes, espai de canvis i camp de sospites. La seva recerca dirigeix també el seu focus a les possibilitats tècniques i conceptuals que ofereix la fabricació digital per addició de material, emmarcada dins de la filosofia opensource i DIWO. En 2019 va ser artista resident en Hangar.org (Barcelona) i L'Escocesa (Barcelona), sota el pseudònim PostTrauman. En 2021 va ser seleccionada pel col·lectiu Geocinema per al seu laboratori de recerca i producció. Actualment col·labora amb l'artista Óscar Martín, dins del marc de l'Ars Electronica Garden Barcelona, com a dissenyadora 3D i tècnica d'impressió en el projecte MMM [meta music machines] i imparteix classes de modelatge 3D. +info