HAMACA PROJECTA: TERE RECARENS

28 de novembre de 2019

ARTS SANTA MÒNICA
La Rambla, 7, 08002 Barcelona

28.11.2019 de 18:30 a 20:00h

Projecció acompanyada de diàleg entre Tere Recarens i David Armengol.

Entrada lliure / aforament limitat

Monogràfic de produccions audiovisuals de Tere Recarens, artista interdisciplinar d’Arbúcies que viu a Berlín. Com a artista treballa a tot arreu i, sobretot, amb persones alienes a l’escena de l’art. Té curiositat pel seu entorn i per la societat. El seu treball és com un llarg viatge d'un lloc a un altre, enriquint cada projecte amb les trobades que fa al llarg del camí. Camina mà a mà per les carreteres de Bamako, Barcelona, París, Berlín i Teheran. Tere viatja pel temps i les geografies, desaprofitant les fronteres culturals i esborrant les que s’han plantejat entre la vida i l’art.

Champion, 1999: L’artista apareix ajudada a pujar i “manteada” pel grup de joves que estan a càrrec del centre d'exposicions i residències per a artistes PS1, en el qual participava llavors.

Terespain, 1999: Mostra la seva entrada a Nova York. Després de saltar-se la seguretat en l'aeroport apareix com una maleta més en la cinta transportadora d'equipatges.

Watere, 1999: L'artista balla amb l'aigua que sali acomiadada d'una boca d'incendis trencada als carrers de la ciutat.

Besenrein (Immaculate clean), 2003: Tere Recarens salta sobre Berlín amb un paracaigudes i una escombra intentant esborrar els núvols per a obrir el cel de la ciutat.

Maa tere manalen, 2008: “Vaig descobrir que tere en bamana, la llengua oficial de Mali (Àfrica) significa ‘ànima’. En aquesta ètnia quan algú neix, animals o homes, ja neixen amb un tere: tere dolent (tere jugu), tere bo (tere numan) o tere encès (maa tere manalen). Maa tere manalen va ser el meu primer projecte. Dissenyi una tela en una fàbrica tèxtil amb aquest motiu, la vaig repartir entre els habitants de Bamako i espontàniament es van fer vestits; a canvi de participar en un vídeo”.

Faire l’aventure, 2009: Recarens va fer unes veles amb un grup de persones que viuen a Mali. El vídeo descriu cinc aspectes de la migració.

If the rivers follows its curse, 2010: "Acompanyats d’un cavall anomenat ‘Amigo’ i d’un vagó amb una portada que servia de pancarta, Özay Sahin, cineasta, i jo van organitzar dues sortides de senderisme amb artistes visuals, fotògrafs, músics, escriptors i caçadors de la zona, de Turquia, i de tota Europa. Junts van recórrer els rius Pülümur i Munzur i vam protestar contra les centrals hidroelèctriques que Turquia amenaça de construir en aquesta regió kurda que és la seu de l’Alevis".

Fourosheh, 2019: Acció al metro de Teheran

David Armengol. El seu treball curatorial presenta dos focus d'interès: les estratègies de recepció i educació en art i una anàlisi centrada en la revisió de la figura de l'artista i la seva funcionalitat social. Línies d'interès que li porten a abordar temàtiques sensibles a processos de percepció, estats d'ànim i al contacte amb altres àmbits d'estudi com l'antropologia, la psicologia, la literatura o l'àmbit sonor. En aquest sentit, li  preocupa especialment la temporalitat i la condició narrativa del fet expositiu, així com les possibles connexions emocionals entre l'exposició i el seu públic.