De putas. Un ensayo sobre la masculinidad | Dimarts de vídeo al Santa Mònica

19 de abril de 2022 Barcelona. 

Projecció de la peça de Núria Güell, comentada per Conxa Borrell

De putas. Un ensayo sobre la masculinidad és una peça vídeo-assaig que registra trobades en les quals Núria Güell va decidir contractar els serveis de diverses prostitutes perquè li expliquessin, a través de la seva experiència i coneixement, quina idea tenien sobre la masculinitat. El treball de Núria, conscient que sovint l'art s'utilitza com a suport simbòlic i emocional de tota mena de poder, intenta no donar respostes ni veritats, no concloure tesis, sinó mostrar els conflictes i les contradiccions que es donen entre diferents realitats. La seva pràctica no és l'expressió d'una contemplació ni el desplegament virtuós d'una tècnica, sinó una pràctica de confrontació, de qüestionament d'evidències i convencions morals.

La projecció d'aquest vídeo vindrà acompanyada d'un comentari de Conxa Borrell, qui és prostituta, educadora sexual, sindicalista i militant pels drets de les treballadores sexuals espanyola, presidenta de l'ONG APROSEX i secretària general del Sindicat OTRAS. Conxa aprofitarà l'ocasió per a presentar el treball que actualment s'està desenvolupant des de les iniciatives de les quals forma part i l'estat en el qual en la nostra escena política es troba el debat per la legalització del treball sexual.

Lloc: Arts Santa Mònica, Espai Bar
Data i hora: 19 d'abril, 18:30 h
Preu gratuït, entrada lliure fins a completar aforament

Aquesta sessió forma part del programa anual Dimarts de vídeo en el Centre Santa Mònica, on cada mes té lloc una projecció de l'arxiu Hamaca.