Hamaca Talks 2019: Lucía Egaña

Nov. 14, 2019

14 novembre
Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts


Hamaca presenta una de les seves Conversas 2019 a la universitat. En aquesta ocasió convidem a Lucía Egaña a compartir la seva trajectòria en relació al vídeo experimental.

Lucía Egaña (Münster, 1979) és llicenciada en Arts Visuals (PUC, Xile 1998-2001), Diploma en Estètica i pensament contemporani (UDP, Xile 2002), i Màster en Documental Creatiu (UAB 2004-05). Actualment es troba en procés del Doctorat en Comunicació Audiovisual (UAB). Paral·lelament treballa com a artista en projectes que a través de produccions col·laboratives problematitzen la construcció d'imaginaris socials en la cultura popular. Aquests projectes han estat desenvolupats en algunes ocasions amb grups de grafitters, presos, immigrants com a part de l'equip de producció.

Des de l'any 1999 dóna vida al projecte deslocalitzat d'identitat múltiple anomenat Hilda Yáñez, publicant fanzines, jocs de taula i performances per encàrrec. Entre els anys 2005 i 2008 va formar part de desBASURAment, col·lectiu de Barcelona tendent al processament de residus materials i mnemotècnics. Des de 2009 forma part activa del col·lectiu minipimer.tv, resident en Hangar-Barcelona, on es treballa el video en temps real, streaming, desenvolupament de pensament crític i la producció d'artefactes amb eines lliures. Des de 2001 realitza projectes de comunicació independent en radios i televisió comunitàries, i escriptura creativa i impúdica que actualment publica al seu bloc. L'any 2011 realitza el seu primer documental Mi sexualidad es una creación artística que ha estat exhibit en festivals i trobades en més de 15 països. Ha obtingut beques d'Hangar per a residències a l'estranger, Mideplan (Xile), CCDFB i Conca. Ha participat en trobades d'art com Transmediale (Alemanya), ERA (Uruguai), Piksel (Noruega), Liwoli (Àustria); el seu treball ha estat exposat en el Museu de la Solidaritat (Xile), el Palau de Belles arts (Mèxic), Macba, CCCB i FAD (Barcelona), Cercle de Belles arts i Medialab Prado (Madrid), entre altres.

Converses Hamaca presenta dues vegades a l'any el treball d'un realitzador/a en catàleg a estudiants d'art i al públic en general. Aquest programa es realitza en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i està obert a altres centres educatius.