Hamacaonline

Catàleg

Notícies

Los Torreznos


Los Torreznos són un duo d'exploració conceptual en el terreny social, polític i dels costums més arrelats. El seu punt de partida és la realitat més directa, inclosa la familiar.

La intenció del seu treball s'orienta cap a la cerca i l'experimentació expressiva a través de formes senzilles com són, el gest, el llenguatge i la presència. Formes, que en primera instància són accessibles a qualsevol persona i no només a aquells especialistes en els llenguatges de l'art contemporani. Utilitzen l'humor i tracten continguts que reflecteixen l'esdevenir quotidià, la qual cosa qualsevol persona pot viure. La seva obra es desenvolupa a través de diversos formats tant de caràcter presencial (performance o art d'acció) com a multimèdia (vídeo, peces sonores) també realitzen tallers de caràcter formatiu i conferències.

Los Torreznos formen part en l'actualitat, o han format part en el passat, de col·lectius de creació artística independent. Encara que Los Torreznos es constitueixen com tal l'any 2000, Rafael Lamata i Jaime Vallaure han realitzat nombrosos treballs d'intervenció conjunta amb anterioritat a aquesta data. Així mateix Jaime Vallaure i Rafael Lamata han estat membres fundadors i components actius del grup de creació experimental Circ Interior Brut 2000/05 i Zona d'Acció Temporal (ZAT) 1997/98. Prèviament, cadascun d'ells, va desenvolupar el seu propi treball de creació.

Los Torreznos han participat en la 52ª edició de la Biennal de Venècia dins del projecte Paradiso spezzato al Pavelló Español.