Hamacaonline

Catàleg

Notícies

Xavi Hurtado


Llicenciat en Belles arts per la Universitat de Barcelona 1986. Master in Arts, Art in Media Program. (New York University) 1996.

Professor de planta a la Universitat Nacional de Colòmbia (1997-00), professor de càtedra a la Universitat dels Andes (1996-00) i a la Universitat Pontifícia Javeriana (98-00), Bogotà. Jurat i tutor en Nous Media, Programa d'Ajudes del Ministeri de Cultura (96-98), Bogotà. Curador dels festivals Kybernetes i TELE-visió i Artrónica, Bogotà. Colòmbia.

Programador de videos d'OVNI (Observatori de Video no Identificat), CCCB Barcelona. Professor Institut de l´Audiovisual (Master en Arts Electròniques) Universitat Pompeu Fabra 2000-03, Barcelona. Professor Associat Facultat de Belles arts Universitat de Barcelona (03-04). Professor EINA (00-04), Universitat Autònoma de Barcelona.Els seus treballs s'han mostrat, entre altres llocs, en:
- In-out. Museu d'Art Contemporani de Barcelona, (Barcelona. Espanya)
- Herejías. Centre Atlàntic d'Art Modern (Canàries, Espanya)
- En diverses mostres d'OVNI en el Centre de Cultura de Barcelona, (Barcelona, Espanya)
- Artist in Residence Program. Banff Center of the Arts (Canadà)
- Singular Electrics. Fundació Miró, ESPAI-13, (Barcelona. Espanya)
- Works.80 Washington Square East Galleries (New York. USA)
- Cyberia 02. Fundació Marcelo Botí (Santander. Espanya)
- Cicle d'autors de video. Centre d'Art Santa Mónica (Barcelona, Espanya)
- Scratch. Centre Wallonie Bruxelles (Paris , França)
- Forum de l'Image (Tolouse, França)
- Open Xou in Physical Computing. Interactive Telecommunications Program, New York University (New York, USA).

Ha estat becat pel Departament de Cinematografia i Video i pel Departament d'Arts Plàstiques del govern autònom de Catalunya (Generalitat) en 1993, 1996, 1997, 1998, 2001, 2002 i 2005.

Últimament ha col·laborat en projectes;
- Amb l'antropòloga Blanca Corredor en els programes “Mètodes de Preservació de la Selva Amazónica”. Banc de la República, Leticia. Colòmbia. Organitzant dos tallers d'intercanvi de coneixements sobre la imatge amb comunitats indígenes “El Bosque de las Palabras” (2001) i el “Rio de las Estrellas” (2002).
- Unió Territorial Interétnica del Naya (UTINAYA), amb l'antropòleg Efraín Jaramillo en el litoral Pacífic colombià, en els Departaments del Cauca, Valle i Chocó (2005).

Alguns dels seus treballs es poden veure en els Arxius de l'Observatori OVNI, La Mediateca (Caixa Forum) i en la distribuïdora Video Void.

Statement

Sóc realitzador de vídeo i nous media. Alguns dels meus treballs s'han centrat en una crítica a la cultura de la tecnologia global i els seus efectes des de diversos espais d'anàlisis:

- La crisi d'identitat del subjecte
- Les noves mitologies de la globalització
- La tematització de la diversitat cultural

Altres treballs tracten sobre diverses formes d'exclusió contemporània, i de la vida d'els qui les pateixen o les gaudeixen, tant al meu barri de Barcelona com en altres ciutats en les quals tambien visc en l'actualitat, com Bogotà.