Hamacaonline

Catalog

News

Silvia Zayas Serra


The information is not available in the current language.

Titles

Statement

El treball de Silvia Zayas es troba entre el documental i allò performàtic i està interessada en allò formal de les convencions escèniques o cinematogràfiques.

El temps de relació amb el / els públics, la manipulació, l'ambigüitat del que guionitzat i el que no ho està, l'entrellaçat de ficcions tot just visibles a la realitat que produeixen petits salts o dubtes en la comprensió de la quotidianitat, són temes presents en el seu treball.

Paral·lelament, a la indagació formal, porta uns anys duent a terme un treball de recerca sobre el colonialisme portuguès que va ser iniciat per motius autobiogràfics. Els arxius fílmics familiars, es modifiquen des de la possibilitat de generar ficcions, molt properes a històries de ciència-ficció, o fins i tot de suspens, com quan revisita les imatges com si fossin sospitoses d'un crim. Al mateix temps indaga en com crear dispositius casolans i rudimentaris per fer cinema en directe, on el cos del performer i la seva relació en el present amb l'espectador sigui imprescindible per produir aquesta pel·lícula o documental.

Està interessada en com es produeixen connexions "precàries" entre conceptes, temps, espais, com a mitjans de producció de realitat.